Sport

Rövidesen lezárul a 2005-ös birkózó-vb könyvvizsgálata

Egy-két héten belül lezárul a 2005-ös budapesti birkózó-világbajnokság elszámolásának könyvvizsgálata - jelentette be csütörtökön Gáspár Tamás.

“A Magyar Birkózó Liga honlapján megjelent kilencvenegy pontból álló lista valójában nem a vb-rendezés elszámolási hibáit, hanem annak hiányosságait sorolja fel, és a szövetség a kért dokumentumokat már korábban benyújtotta a könyvvizsgálónak” – fogalmazott Gáspár, a szövetség elnöke. “A szükséges iratokat pótoltuk, a felügyelő bizottság közlése szerint még néhány technikai kérdést tisztáznunk kell, de amint ez megtörténik, lezárhatjuk a könyvvizsgálat vb-vel kapcsolatos részét.”

Az igazgató elmondta, azért fordulhatott elő, hogy a könyvvizsgálat hiányosságokat talált az elszámolásban, mert 2005-ben még más típusú elszámolási rendnek kellett megfelelniük, s az akkori állami sportirányító szervezet, a Nemzeti Sporthivatal részére is így nyújtották be az elszámolást.

“Akkoriban több tevékenységet is egy számlán jelenítettek meg, a részletezés pedig a számlákhoz csatolt szerződésekben szerepelt, miközben manapság már mindenhez tételes teljesítési igazolás szükséges” – mondta Gáspár.

Az igazgató hangsúlyozta, a többi országban sorra került világbajnokságok összköltségvetéséhez képest a budapesti eseményé elenyészőnek mondható, ugyanakkor színvonalas vb-t akartak rendezni, ennek pedig ára volt.

“A sokat kritizált, rajzfilmnek minősített promóciós beharangozó film véleményünk szerint szintén színvonalas volt, akkor, az akkori technikai lehetőségekkel ennek megalkotása annyiba került, amennyi az elszámolásban szerepel” – tette hozzá.

Hegedűs Csaba, az MBSZ elnöke úgy fogalmazott, szerencsétlen eset, hogy a könyvvizsgálat közben nyilvánosságra került a 91 pontot tartalmazó levél, amely így félreértésekre adott okot, miután többen úgy értelmezték, hogy a szövetség által elkövetett hibákat tartalmazza.

“Úgy gondolom, hogy bárki, aki részt vett a vb szervezésében, de az is, aki nem, nagyon büszke lehet arra, hogy Magyarország ilyen sikeres eseménynek adhatott otthont – mondta Hegedűs. – Nem az én feladatom az elszámolások vizsgálata, megvannak erre a megfelelő kollégák, de annak örülök, hogy az elnökségi ülésen egységesen elfogadtuk a jelentést, s az említett kisebb technikai kérdések tisztázása után a felügyelő bizottság rövidesen lezárhatja az ügyet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik