Sport

Nagyszabású párbajtőrverseny a hétvégén

A West End Grand Prix-n 40 ország 172 vívója vesz részt a Nemzeti Sportcsarnokban.

Az év egyik legszínvonalasabb hazai rendezésű női versenyének selejtezői szombaton reggel 9 órakor kezdődnek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban: huszonhárom csoportban, egyszerre nyolc páston vívnak majd, a világranglista első 32 versenyzője közül 30 vívó ott lesz a pástokon.

A sportág és a verseny népszerűsításe a névadó plázában már folyik, a második emeleten pástot állítottak fel, ahol bemutatókat tartottak.

Kulcsár Győző szövetségi kapitány a maximum indítható húsz hazai versenyző helyett csak tíz indulónak szavazott bizalmat: „Gondolom mindenkit meglep a bejelentésem, de a csapat tagjaitól nem várok nagy eredményeket. Az idei verseny nem számít bele az olimpiai kvalifikációs sorozatba, és így csak a jövő évi viadalon megszerzett pontok fontosak az egyéni rangsorban” – így a kapitány.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón ott volt Szász Emese is, aki elmondta, ő bizony a legjobbak között szeretne végezni. Az olimpiai bajnok Sákovicsné Dömölky Lidia, a névadó özvegye saját serleget ajánlott fel a legjobban szereplő magyar hölgynek.

A magyar indulók: Szász Emese, Takács Emese, Antal Edina, Békefi Edina, Budai Dorina, Tóth Annamária, Bukocki Bianka, Posovszky Timea, Rudolf Szonja, Várnai Vivien.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik