Sport

Fantasztikus győri siker

A Győri Audi ETO KC 25-16-ra nyert szombaton legnagyobb ellenfelének, a norvég Larviknak az otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A kvartett két hibátlan együttese csapott össze, s a találkozó azért is volt roppant fontos, mert gyaníthatóan az egymás elleni két csoportmeccsen dől el az első hely sorsa.

A bátran, erőt sugárzóan játszó győriek góljaira eleinte mindig érkezett válasz, ám 2-2 után 2-5 lett az állás. Az ETO norvég világklasszis kapusa, Lunde-Haraldsen remekelt, és honfitársait valósággal megbabonázta.

A 11. percben – újabb Lunde-bravúrt és Amorim-találatot követően – 7-2-es ETO-vezetésnél az állva hagyott, olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal megerősített Larvik időt kért.

Így sem tért azonban magához, mert a Győr “atomkézilabdát” játszott, minden poszton hibátlan teljesítményt nyújtott. A 18. percben már 10-3 volt az állás a magyarok javára, a hazaiak nem hittek a szemüknek, de 13-3-nál sem… A szünetre is megmaradt a hihetetlennek tűnő kétszámjegyű különbség.

A folytatásban sem kellett izgulnia a győrieknek, és bár az iram már nem volt a korábbiakhoz mérhető, érződött, hogy az ETO-t nem lehet megtörni.

A 40. percben 19-11 lett az állás, és ugyan a támadójáték akadozott – negyedóráig nem esett győri gól (!) –, a védekezés ezt kiegyensúlyozta. A hazaiak szinte mindent megpróbáltak, de ezen az estén semmi esélyük sem volt.

A mostani nagyarányú idegenbeli siker azt jelenti, hogy a Győr a középdöntő félidejében csoportgyőztesnek tekinthető, és ha nem szenved váratlan vereséget, akkor kedvezményezett lesz az elődöntőben.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 3. forduló:
Larvik (norvég) – Győri Audi ETO KC 16-25 (7-17)

A kvartettből az első két helyezett jut az elődöntőbe. A Győr legközelebb március 6-án, Lipcsében lép pályára.

Ajánlott videó