Sport

A magyar sportnak a politika középpontjába kell kerülnie

Balogh Gábor, a miniszterelnök sporttanácsadója saját bevallása szerint elkötelezett abban, hogy a sport a kormányzati politika középpontjába kerüljön.

“Fontos a sportban rejlő nemzetgazdasági és társadalmi lehetőségek kihasználása” – szögezte le országjárása miskolci állomása után a megyei önkormányzati hivatalban tartott pénteki sajtótájékoztatón az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok öttusázó, aki délelőtt részt vett a Borsod-Abaúj-Zemplén megye legeredményesebb sportolóját megillető díj átadásán, majd tárgyalásokat folytatott a megye vezetőivel.

Balogh elmondta, konzultációsorozatot indított a hazai sportélet vezetőinek és aktív szereplőinek részvételével, melynek keretében mind a 19 megyeszékhelyen személyesen tájékozódik a hazai sportélet helyzetéről, mert az állami sportirányítás vezetői csak így kaphatnak tiszta képet a sport legfontosabb megoldandó problémáiról. Hozzátette, a látogatások célja, hogy a szakmai párbeszéd során fény derüljön a helyi problémákra és fejlesztési elképzelésekre.

Balogh Gábor az elmúlt hetekben Debrecenben, Tatabányán, Békéscsabán, Szolnokon, Győrött, Pécsett, Nyíregyházán, Kecskeméten és Veszprémben járt. Hamarosan Kaposvárt, Szombathelyt és Szegedet keresi fel.

A konzultációk meghirdetett végső célja, hogy egy komplex, települési szintre lebontott sportügyi problématérkép készüljön, mert Balogh úgy véli, csak erre épülhet a megyei és helyi sportélet gondjait orvosló sportfejlesztési stratégia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik