Sport

GP2: elmaradnak a hétvégi futamok

Bahreinben a sorozat csütörtöki edzését, s később a péntekre és szombatra tervezett futamokat is törölték a fővárosban zajló rendbontások miatt.

“A jelenlegi helyi események nyomán a pályán dolgozó orvosi és mentős egységeket a városi kórházakba rendelték, hogy vészhelyzet esetén segíteni tudjanak – írták közleményükben a GP2-es verseny szervezői. – Biztonsági okokból, figyelembe véve a Bahreini Autósport Szövetség kérését, a hétvégére tervezett eseményeket nem rendezzük meg.”

Bahrein fővárosában, el-Manámában hétfőn robbant ki a politikai és szociális reformokat követelő síiták tüntetése, amelynek során meghalt két demonstráló. A kormányfő elmozdítására irányuló megmozdulások azóta is tartanak, a rendőrség azonban csütörtökre virradóra feloszlatta a tüntetők sátortáborát, s a beavatkozás során legkevesebb hárman meghaltak.

A GP2 ázsiai versenysorozatát a nemzetközi GP2-es világbajnoksághoz hasonlóan a Forma-1 előszobájának tekintenek. Az F1-es szezon első versenyét március 13-án rendeznék Bahreinben, azt megelőzően pedig egyhetes tesztet tartanának, de a zavargások befolyásolhatják a Forma-1-es programot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik