Sport

Magyar válogatott lenne a szlovákiai hokis

Ladislav Sikorcin nagyszülei magyarok. A könnyített honosítás miatt a szlovák és magyar bajnok most bízik a világbajnoki részvételben.

A Csíkszereda játékosa már két évvel ezelőtt azt nyilatkozta a jegkorong.blog.hu oldalnak, hogy a magyar válogatottban játszana a legszívesebben.

Akkor Ladislav Sikorcin az Újpest játékosa volt, és a magyar élvonal egyik legjobb góllövőjének számított, vezette is a kanadai táblázatot. A trencsényi játékos jelenleg szlovák állampolgár, de most a könnyített honosítási eljárás bevezetése miatt újra a szervekhez folyamodik.

Mint az mr1-kossuth.hu oldalnak elmondta, ezzel – a szlovák törvények szerint – elveszti szlovák állampolgárságát, de neki ez is “megérné”, mert bízik abban, hogy pályára léphetne a magyar csapatban az április, budapesti divízió 1-es világbajnokságon. A mieink az A-csoportba szeretnének ismét feljutni – ebben legfőképpen az olaszok akadályozhatják meg a magyar csapatot.

Sikorcin jelenleg a Csíkszereda játékosa, ez a gárda nyerte meg idén a MOL Ligát. Hazájában is volt már bajnokcsapat tagja, és szerepelt a korosztályos válogatottakban is.

AJÁNLOTT LINK:

Sikorcin: Magyar válogatott szeretnék lenni (jegkorong.blog.hu)
Világbajnokságért az állampolgárságot (mr1-kossuth.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik