Sport

Francia arany a csapatversenyben

Kisebb meglepetésre a gall válogatott nyerte meg a szerdai csapatversenyt a Garmisch-Partenkirchenben zajló alpesisí-világbajnokságon.

A franciák a döntőben a nagy esélyes osztrákokat győzték le kiélezett küzdelemben. Az aranycsatában a páros óriás-műlesiklások 2-2-re végződtek, és az idők összevetésénél bizonyultak jobbnak a franciák.

A végső győzelemhez rögös út vezetett, mivel nem csupán a döntőben, hanem a negyeddöntőben a németek, majd az elődöntőben a svédek ellen is 2-2-es állás után döntött az időeredmény a franciák javára.

Franciaország hosszú szünet után örülhet újra világbajnoki aranyéremnek, ugyanis legutóbb még 2001-ben Regine Cavagnoud tudott vb-n győzni.

A harmadik helyet az olaszokat legyőző svédek szerezték meg.

A verseny során nagyot bukott és komoly sérüléseket szenvedett Benjamin Raich, az osztrákok jelenlegi legeredményesebb versenyzője. A sportolót kórházba szállították, ahol kiderült, hogy térdszalag-szakadása van, operációra lesz szüksége.

Raich mellett a pénteki óriásműlesiklásra készülő svájci Didier Cuche is bukott szerdán edzés közben. A vasárnapi lesiklásban ezüstérmes, veterán sportolónak a bal kezén eltört a hüvelykujja, így ő sem áll már rajthoz a vb-n.

Eredmények – csapatverseny:

1. Franciaország (Tessa Worley, Anemone Marmottan, Taina Barioz, Thomas Fanara, Gauthier de Tessieres, Cyprien Richard)
2. Ausztria (Anna Fenninger, Michaela Kirchgasser, Marlies Schild, Romed Baumann, Philipp Schörghofer, Benjamin Raich)
3. Svédország (Anja Parson, Maria Pietila-Holmner, Sara Hector, Hans Olsson, Matts Olsson, Axel Back)

A döntőben: Franciaország-Ausztria 2-2 – jobb időeredménnyel

A 3. helyért: Svédország-Olaszország 4-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik