Sport

Hatalmas bajban a bajnok: szétszéledhet a ZTE

Súlyos anyagi gondjai miatt a címvédő férfi kosárlabdacsapat vezetői egyetlen játékosuk távozása elé sem gördítenek akadályt a pénteken lejáró átigazolási időszakban.

A klub keddi közleményben jelzi, hogy az elöljárók minden erőfeszítésük ellenére sem tudták az anyagi problémákat megoldani, így a játékosoknak és az edzőknek sem tudnak pénzügyi garanciát nyújtani arra, hogy a feléjük fennálló tartozásaikat érdemi mértékben csökkenteni tudnák.

A klubvezetők etikai okokból ezért úgy döntöttek, hogy ugyan senki szerződését nem kívánják felbontani, de nem gördítenek akadályt az érintettek távozása elé.

“Sajnálom a klub döntését, tudom, hogy valamennyi játékosnak fel lett ajánlva a szerződésbontás, mi edzőtársaimmal, Patonay Imrével és Gáspár Lászlóval úgy döntöttünk, hogy a szezon végéig mindenképpen maradunk és becsülettel megpróbáljuk lejátszani a csapattal a szezont” – nyilatkozta az MTI-nek Völgyi Péter vezetőedző.

A közlemény kiemeli, hogy a mostani döntéssel az eredményesség helyett a pénzügyi stabilizációt helyezik előtérbe, és a ZTE vezetése továbbra is tárgyal lehetséges új támogatók bevonásáról, hogy stabilizálni tudja az egyesület anyagi helyzetét.

“A klub vezetősége továbbra is tárgyal lehetséges új támogatók bevonásáról és a társaság tulajdonosaival a pénzügyi helyzet rendezéséről” – írja a közlemény, amely itt, a BB1.hu oldalon olvasható.

A ZTE jelenleg az ötödik a bajnokságban, vasárnap 21 ponttal kaptak ki Sopronban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik