Sport

Három magyar döntős Debrecenben

Az 55. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen lesz kiért szorítani a csarnokot pénteken is megtöltő nézőknek.

A világ egyik legyszínvonalasabb, és legrangosabb nemzetközi amatőr boksztornájának harmadik napja előtt nyolc magyar reménykedhetett abban, hogy fináléba jut, közülük Lakatos István, Nagy Krisztián és az Európa-bajnok Bacskai Balázs vette sikerrel az akadályt.

A nap legnagyobb szenzációját egyértelműen a 49 kilós Lakatos győzelme jelentette, aki a kubai Yosvany Veitia Sotóval kiélezett meccsre volt képes, és végül 4-3-ra nyert. A döntőben ha lehet, még nehezebb rivális vár a kecskemétiek öklözőjére az Eb-győztes orosz David Ajrapetjan személyében.

Az 56 kilós Nagy Krisztiánra az angol Luke Campbell vár szombaton. A 60 kg-ban Török János és Varga Miklós is kiváló teljesítménnyel, bátor játékkal búcsúzott.

A jelenlegi első számú magyar amatőr bokszoló, Bacskai Balázs az azeri Ejnuljajev Szadiggal csapott össze. A meccset egyértelműen a Vasas moszkvai Eb-elsője uralta, s 7-4-es pontozással jutott fináléba, ahol az orosz Pjotr Hamukovval mérkőzik majd az aranyért.

A 75 kilós ifi olimpiai bronzérmes Harcsa Zoltán visszalépett, míg a 91 kilós Deél Szabolcs kikapott egy azeri bokszolótól, a +91 kilóban induló Bouquet Bencét pedig edzője lehívta a meccs közepén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik