Sport

Teleregény: újabb határidő Nagy Lászlónak

Igazi szappanoperára hasonlít a magyar válogatott és a Barcelona kézilabdázója "csatája", azzal a különbséggel, hogy nem tudjuk, mi lesz a vége.

A kezi.hu és a Magyar Televízió is arról számolt be kedden délelőtt, hogy a magyar válogatott átlövője még mindig nem adott érdemi választ arra a kérdésre, visszatér-e a csapatba.

Ez már a sokadik időpont azóta, hogy Nagy képletesen “lemondta” a nemzeti csapatban való szereplést. A Barcelona klasszisával kapcsolatban már két éve felmerült, hogy a spanyol válogatott színeiben indul, majd tavaly nem tartott a magyar válogatottal, és a svédországi világbajnokságon sem volt a keret tagja, holott Mocsai Lajos meghívta a keretbe.

Az ősszel Nagy László nyílt levelet írt a szövetségnek, melyben jelezte, a játékosok biztosításával és honoráriumával, a felkészülés körülményeivel gondok vannak, a szövetség pedig szerinte nem tett meg mindent a helyzet orvoslására. Gál Gyula, a válogatott beállósa nyilvánosan jelezte, a csapat tagjai egyetértenek a Nagy László által felvázolt kérdésben.

Kővári Árpád, Vass Sándor és Hajnal Csaba vezetésével a kézilabda-szövetségben külön bizottság alakult, amely szervezetnek joga volt a kérdést tisztázni, megoldani Naggyal. A bizottság február 5-ét jelölte meg határidőnek: eddig a napig kellett volna válaszolnia a játékosnak, kíván-e a válogatott rendelkezésére állni.

Most kiderült, a válaszadás elmaradt, ennek ellenére a szövetség egy új, sokadik időpontot jelölt ki: feburár 15-éig kell Nagynak nyilatkoznia az ügyben.

Eközben Ágai Kis András, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja benyújtotta lemondását. A kezi.hu oldalon olvasható levelében sportszakmai, erkölcsi megújulást sürget, és döntését azzal indokolta, hogy a sportágban nem olyan irányban haladnak a dolgok, amelyek feltételeznék a tiszta, morálisan is elfogadható helyzetet.

AJÁNLOTT LINKEK:

Újabb határidő Nagy-ügyben (kezi.hu)
Lemondás – nyílt levél az MKSZ elnökségének (kezi.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik