Sport

Contador fellebbezett

Benyújtotta a spanyol szövetséghez az egyéves eltiltása elleni fellebbezését Alberto Contador, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny háromszoros bajnoka.

A sportág jelenlegi legjobbjának tartott versenyző úgy véli, az új dokumentumok, amelyeket most elküldött, bizonyítják, hogy a klenbuterol, amit az ellenőrök a tavalyi francia körversenyen levett egyik mintájában találtak, az elfogyasztott fertőzött hússal került a szervezetébe, s nem szándékosan doppingolt.

“A bizonyítékaim reményt adnak arra, hogy megváltoztatják a korábban javasolt eltiltásomat” – nyilatkozta a 28 éves kerekes.

Contador helyzetét ugyanakkor nehezítheti a Marca című lapban kedden megjelent hír, miszerint a spanyol szövetségtől (RFEC) származó információk szerint nem csupán egy, hanem a Touron négy egymást követő napon levett mintájában is klenbuterol nyomaira bukkantak a szakemberek.

A spanyol szövetség január 26-án döntött úgy, hogy egy évre eltiltja, és megfosztja tavalyi Tour-diadalától Contadort, ám a végső döntést csak ezen a héten mondják majd ki, miután áttanulmányozták a Contador által benyújtott iratokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik