Sport

A Green Bay nyerte a Super Bowlt

Aaron Rodgers, a Sajtfejűek irányítója lett az észak-amerikai fociliga nagydöntőjének MVP-je.

Az amerikaiak megadták a módját a Dallas Cowboys otthonában rendezett 45. (XLV) Super Bowlnak, a Dallas Cowboys stadionjában sorra kerülő összecsapáson Christina Aguilera énekelte a himnuszt, igaz a szőke szépség belekavarodott az egyik sorba, azonnali témát szolgáltatva a közvéleménynek.

A találkozó elején gyorsan meglépett a Green Bay, Ben Roethlisberger kétszer is eladta a labdát, a Packers pedig az első félidőben három touch down ért el, Ward TD-jével jött vissza a meccsbe Pittsburgh – 21-10-el fordultak a felek.

A szünetben egyébként a Black Eyed Peas lépett fel, a show részét képezte a Guns N1 Roesesos Slash, illetve Usher felbukkanása is.

A Steelers irányítója összekapta magát és 28-25-ig vezényelte együttesét, egy elegánsan értékesített kétpontos extrajátéknak is köszönhetően, azonban Crosby utolsó percekben esett mezőnygólja eldöntötte az összecsapást. A Pittsburghnek az utolsó két percben 87 yardot kellett volna megtennie sikerrel, nem jött össze, 31-25 lett a vége.

A Green Bay Packers irányítója, Aaron Rodgers lett a nagydöntő legértékesebb játékosa három TD-passzával.

A Packers 1996. után nyert ismét Super Bowlt, 1997. óta pedig a nagydöntőben sem járt. Ez mindössze a második alkalom, hogy a Pittsburgh Steelers vesztesként hagyja el a pályát a finálé után.

103 ezer 219-en tekintették meg a helyszínen az összecsapást, négyszáz nézőt azonban így sem engedtek be a rendezők, mert ideiglenes helyüket nem találták biztonságosnak. Ez a szám 776-al elmarad a korábbi rekordtól.

Texas állam harmadszor adott otthont az eseménynek, a korábbi két alkalommal egyaránt Houston volt a házigazda.

Eredmény:
Green bay Packers – Pittsburgh Steelers 31-25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik