Sport

Hatan megsérültek a Super Bowl helyszínén

A havazás volt a kiváltó oka a balesetnek. Eközben rekordok dőlhetnek meg a meccsen.

A hat ember a Cowboys Stadion tetejéről lehulló hótól és jégtől szenvedett sérülést az észak-texasi Arlingtonban. Ebben a létesítményben játsszák majd vasárnap a profi amerikai labdarúgás Super Bowl döntőjét.

A baleset mind a hat sérültjét kórházba szállították. Két ember állapota stabil, de nem életveszélyes. A teherautó-behajtó kivételével a stadion összes bejáratát lezárták. Az NFL szerint a mérkőzésig a rendezők megtisztítják a kupolaszerű tetőt.

Vasárnap Green Bay Packers a Pittsburgh Steelersszel csap össze a profi amerikaifutball-liga (NFL) bajnoki címéért járó Vince Lombardi trófeáért.

A Cowboys Stadiumban garantáltan telt ház lesz, márpedig ez 105 121 nézőt jelent, az eddigi rekorder pedig az 1980-as finálé volt 103 985 helyben tomboló rajongóval.

A televíziós csúcs sem elképzelhetetlen. Míg az első Super Bowl esetében 6 és 12 dollár között mozogtak a jegyárak, mostanra 1200 dollárt is elkérhetnek egy belépőért.

A cégeknek 2,8-3 millió dollárt kell fizetniük egy félperces televíziós reklámidőért.

A mostani párosításban a liga legeredményesebb csapatai érdekeltek. A Nemzeti Főcsoport (NFC) bajnoka, a Packers 12 bajnoki címével rekorder az NFL 1920 óta íródó történetében, míg az Amerikai Főcsoportban (AFC) győztes Steelers az először 1967-ben megrendezett Super Bowl legjobbja hat győzelemmel.

A fogadóirodáknál a Packers a favorit. A meccs előtt Christina Aguilera énekli majd el az amerikai himnuszt, a szünetben pedig a Black Eyed Peas szórakoztatja majd a közönséget.

Barack Obama elnök velük ellentétben nem lesz jelen, mert kedvenc csapata, a Chicago Bears a Packersszel szemben elvérzett az NFC-döntőben, azt ugyanakkor a Penn State Egyetemen tartott csütörtöki beszédében jelezte, hogy a Steelersnek drukkol, és nem csupán a Bears miatt, hanem azért is, mert jó barátja a Steelers tulajdonosának, Dan Rooneynak, akit elnökké választása után írországi nagykövetnek nevezett ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik