Sport

Úszó-Eb: Gyárfásnak járt a napidíj

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szabálytalanságokat talált a budapesti úszó-Eb-vel kapcsolatban. A szövetség reagált.

Az Európai Úszó Liga, a LEN szabályzatban biztosítja, hogy az adott kontinenstornán a munkatársai napidíjat kapjanak – foglalható össze röviden a nemzetközi szervezet állásfoglalásának lényege. Ebből az következik, hogy a budapesti úszó-Eb-n a szervezet magyar tagjai (így Gyárfás Tamás elnök is) jogszerűen kaphattak “költségtérítést”.

Ezt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) csütörtöki sajtóközleménye tartalmazza, amelyet az MTI-nek juttatott el, válaszul a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) szerdai sajtóközleményére.

A KEHI ebben az Európa-bajnokság elszámolásával kapcsolatos megállapításait foglalta össze, a többi közt azt, hogy “a MÚSZ elnöke, LEN alelnökként, annak ellenére, hogy a MÚSZ által rendezett kontinensviadalon hivatalból részt kellett vennie, napidíjat vett fel az Eb ideje alatt”.

A szövetség közleménye szerint Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke, a LEN alelnöke tájékoztatta a KEHI megállapításairól Nory Kruchtent, a LEN luxemburgi elnökét, és ő reagált azzal a megállítással, amely szerint járt a napidíj az illetékeseknek, így Gyárfásnak is.

A KEHI szerint egyébként megalapozatlan volt az Eb előzetes költségvetési tervezetet, a megítélt 400 millió forintból pedig 120 millióra nem lett volna jogosult a szövetség – éppen emiatt. Ráadásul a szervezet szerint 60 milliót így is jogszerűtlenül használt fel az úszó szövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik