Sport

Euroliga: nyolc között a Vasas

Az Euroliga főtáblájának 6., záró csoportfordulójában a Vasas vízilabdacsapata egy góllal nyert a Szeged ellen szerda este, a Komjádi uszodában.

A Vasas abban a tudatban szállhatott vízbe szerda este, hogy ha győz a Szeged ellen, nem kell számolgatnia, hanem csoportmásodikként mindenképpen ott van az EL, vagyis Európa legjobb nyolc csapata között.

Ehhez képest a “csak” nyerni akaró, a csoportban utolsó másik magyar együttes kezdett jobban, hol egy, hol két góllal vezetett (0-2, 1-3, 2-4) az angyalföldi alakulattal szemben. Ráadásul a szegedi kapuban Baksa László remekelt, s oroszlánrésze volt abban, hogy a nagyszünetig a Vasas csupán háromszor tudott eredményes lenni 17 (!) lövésből.

A harmadik játékrészben emberelőnyöket puskázott el a házigazda, viszont segített rajtuk a horvát légiós, a világbajnok Miho Boskovic, aki 4-5-re alakította az állást, a hosszú sérülésből visszatért, egykori Vasas-játékos, Vindisch Ferenc azonban parádés lökettel állította vissza a “megszokott” kétgólos előnyt, majd az “arányokat” tekintve maradt a helyzet változatlan, miután Boskovic a büntetőt kapufára lőtte (5-7). Mi több: a háromszoros olimpiai bajnok szegedi center, Molnár Tamás elegánsan helyezte be a nyolcadik találatot is Nagy Viktor hálójába (5-8).

A befejező nyolc perc elején aztán a fáradó vendégekkel szemben villámgyorsan szépített, majd fordított is a Vasas, elsősorban a kétszer is nagy bombával jelentkező háromszoros ötkarikás aranyérmes Kiss jóvoltából (9-8). A duplázó Kayes viszont gondoskodott arról, hogy a hajrá is izgalmas legyen (9-9). Az is volt, s nem kis szerencsével, na meg az egész Vasast a hátán cipelő Kiss Gergely negyedik góljával végül is győzni tudott 11-10-re, miáltal a magyar bajnok bejutott az Euroliga legjobb nyolc csapat alkotta mezőnyébe.

Euroliga, főtábla, A csoport, 6. csoportkör:
TEVA-Vasas-UNIQA – Szeged-Beton VE 11-10 (2-3, 1-2, 2-3, 6-2)
góldobók: Kiss G. 4, Boskovic, Kovács 2-2, Hőna, Takács, Vörös 1-1, illetve Török, Kayes, Kiss Cs. 2-2, Busila, Somogyi, Vindisch, Molnár 1-1

Az Euroliga 16 csapatos főtáblájának hatodik, utolsó csoportfordulójában is kikapott az Eger férfi vízilabdacsapata, amely szerda este 2 góllal hazai medencében veszített a spanyol CNA Barcelonetával szemben, így négyesében pont nélkül zárt az utolsó helyen.

Euroliga, főtábla, D csoport, 6. (utolsó) csoportkör:
ZF-Eger – CNA Barceloneta (spanyol) 8-10 (2-2, 1-4, 1-2, 4-2 )
a magyar csapat góldobói: Hosnyánszki, Varga, Kis 2-2, Petrovai, Graham 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik