Sport

Bezárt a szombathelyi sportcsarnok – de meddig?

A Falco NB I-es kosarasai reggel elmentek edzeni, de az Aréna Savaria zárva volt. Az üzemeltető és a város vitázik.

A két évvel ezelőtti magyar bajnok kosárlabdacsapat kénytelen volt átsétálni az egyetem tornacsarnokába, és végül ott tartották meg az edzést.

Mint ahogyan azt a nyugat.hu oldal megírta, a csarnokot üzemeltető Unihall Kft. és Szombathely városa között alakult ki nézeteltérés, ezért zárták ki Kálmán Lászlóékat.

A játékosokkal állítólag már hétfő este közölték, nem biztos, hogy tudnak edzeni kedd reggel. Nem is tudtak. Gráczer György, a klub ügyvezetője szerint az eset példátlan a klub életében, de az “albérlet” előteremtésén nem fognak spórolni.

Az Unihall Kft. jogi képviselője a nyugat.hu oldalnak elmondta, azért zárták be a csarnokot, mert a város egy hónapja nem tudja megnevezni azokat a sportszervezeteket és iskolákat, akik kedvezményesen használhatják az Aréna Savariát.

A felek anyagi természetű vitában és perben is állnak egymással. Kora délután Lazáry Viktor, sportért felelős alpolgármester adott ki közleményt. A politikus közölte, jó ideje egyeztet a győri céggel, de az nem hajlandó egyezségre jutni.

Lazáry szerint a cégnek el kell fogadnia, hogy a csarnok a szombathelyieké, és az ő pénzükön épült fel. Mindamellett a város a megegyezésre törekszik.

AJÁNLOTT LINK:

Lakat alatt az Aréna Savaria (nyugat.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik