Sport

Szocsi 2014: távozik a főépítő cég vezetője

A 2014-es téli olimpia létesítményeinek elkészítéséért felel az Olimpsztroj, az elnök Tajmuraz Bollojev azonban lemondott.

Lemondott Tajmuraz Bollojev, annak az Olimpsztroj nevű orosz állami óriásvállalatnak a vezetője, amely a 2014-es szocsi olimpia létesítményeinek elkészítéséért és a téli játékokhoz szükséges infrastruktúrának a kiépítéséért felel – közölte a Ria Novosztyi orosz sajtóügynökség hétfőn.

A távozását egészségi okokkal indokló Bollojev alig két héttel az előtt jelentette be döntését, hogy az ütemezési terv szerint megtartják az ötkarikás viadalok első tesztversenyét. Az Európa Kupa-sorozatba tartozó lesikló és szuper-óriásműlesikló viadalt a Roza Hutor téli üdülőközpont lejtőin kialakított pályán tervezik lebonyolítani február 15-én.

Az AP a hírhez annyit fűzött hozzá, hogy – állami és magánpénzekből – eredendően 12 milliárd amerikai dollárt irányoztak elő a szocsi olimpia versenyszínhelyeire, de a költségek folyamatosan emelkedtek, továbbá, hogy 2009-ben az az ügyészségi vád érte az Olimpsztrojt, hogy pénzügyi visszaéléseket követett el.

A Ria Novosztyi Bollojev lemondása kapcsán megjegyezte, hogy három éven belül a harmadik elnök távozott a vállalat éléről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik