Sport

Ismét két óriási lesiklóbaleset történt

Újabb két esés borzolta a kedélyeket az alpesi sí világkupán: a férfiak lesiklóversenyében Franciaországban buktak ketten.

A svájci Didier Cuche nyerte meg a franciaországi Chamonixban rendezett Világkupa-futamot. Az összetettben a horvát Kostelic mögött a második helyen álló klasszis győzelmét beárnyékolja, hogy újabb két baleset történt a versenyen.

Ahogyan már korábban írtuk, a múlt héten az osztrák Grugger szenvedett nagy balesetet, azóta is kórházban van. Nem sokkal később Chamonixban a szintén osztrák Mario Scheiber is bukott, akit szintén kórházban ápolnak.

Szombaton Cuche győzelme előtt a harmadik osztrák, Georg Streitberger esett nagyot, majd a kanadai Manuel Osborne-Paradis, akit mentőhelikopter vitt kórházba. Előbbi éppen Grugger balesete után nyilatkozott arról, hogy mennyire megviselték a történtek.

Streitberger balesete Chamonixban:

Osborne-Paradis bukása, szintén ezen a pályán:

Mario Scheiber balesete ezen a pályán korábbról:

A nemzetközi szövetség képviselői alighanem hosszabb tárgyalásokat kezdeményeznek majd a gyakori balesetek miatt. Az Eurosport közvetítése alatt elhangzott, felmerült a légzsák használatának és bevezetésének lehetősége, de a kivitelezés módját még nem dolgozták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik