Sport

Megvertük a lengyeleket, megvan a 7. hely

A magyar férfi kézilabda-válogatott az első félidőben még mínusz néggyel állt, aztán szenzációs játékot mutatva nyert, és elérte kitűzött célját.

Mind a lengyel, mind a magyar csapat 5 győzelmet és 3 vereséget szedett össze a pénteki meccsig a svédországi világbajnokságon. A felkészülési időszakban a lengyelországi tornán 31-31-re végzett a két együttes.

A magyar válogatottnak mindenképpen hoznia kellett ezt a mérkőzést, hiszen a 7. hely automatikus indulást jelent a londoni olimpiai selejtezőtornán. A nyolcadik csak abban az esetben, ha a jövő évi Európa-bajnokságot a mostani vb-n 2-7. hely között végzett csapat nyeri.

Fantasztikusan kezdett a magyar válogatott: Iváncsik Gergő, Mocsai, majd Ilyés talált be, ezzel elhúztunk 3-0-ra, a lengyelek a 6. percben találtak be először. Utána viszont háromszor is, rögvest 3-3 állt az eredményjelzőn.

A 21. percre 12-8-as előnyt iparkodtak össze a lengyelek, nem volt mindez jó előjel, a beállós Jureczki megállíthatatlan volt.

A félidő végén viszont a magyar együttes volt megállíthatatlan: 10-14 után zsinórban hat (!) gólt szereztünk (Mocsai remekül célzott), és Iváncsik Tamás egy másodperccel a vége előtt 16-14-re alakította az állást, így vonultunk pihenőre!

A lengyelek egyébként az előző világbajnokságon a 3., az azelőttin pedig a 2. (!) helyen végeztek.

Ilyés két góljával indult a 2. félidő (18-14), miközben Fazekas Nándor remekül védett! Sőt, a 36. percben 19-14-re alakult az állás, a lengyelek még mindig nem szereztek gólt (összességében a 24. perc óta). Mire ezt kimondtuk, megszerezték.

Emberhátrányban is sikerült gólt szerezni (Császár, 21-16), de még nem dőlt el semmi, hátravolt 20 perc. 24-21-nél Fazekas hatalmas védéssel akadályozta meg, hogy két gólra feljöjjenek a lengyelek, a másik oldalon Lékai harcolt ki egy hetest, amit Iváncsik Gergő be is lőtt (25-21).

Nyolc perccel a vége előtt 5 góllal, 28-23-ra vezettünk, szenzációsan játszottunk, Fazekassal, Lékaival, Mocsaival, Ilyéssel a két Iváncsikkal – tulajdonképpen mindenkivel – az élen.

A végén kettős emberhátrányba kerültünk, és feljött az ellenfél 29-26-ra. Iváncsik Gergő így is betalált, majd jött Bielecki. Három perc maradt.

Újra hátrányba kerültünk (Mocsai ki), másfél perccel a vége előtt újra gólt szereztek (30-28). Kapitányunk időt kért, mi támadtunk.

Ilyést földhöz vágták, a 2 perc elmaradt, 50 másodperc, 7-est kapunk!

Iváncsik Gergő bevágta, 31-28, 30 másodperc, kapufát lőnek, szól a “Szép volt, fiúk” a nézőtérről!

Valóban szép volt: megvan a 7. hely, mehetünk az olimpiáért a jövő évi selejtezőn!

Eredmény, férfi kézilabda-vb, a 7. helyért:

Magyarország – Lengyelország 31-28 (16-14)

Az elődöntőkben:

Franciaország – Svédország 29-26 (15-12)
Dánia – Spanyolország 28-24 (12-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik