Sport

Murray legyőzte a meglepetésembert

A brit Andy Murray kissé nehézkesen, négy szettben győzte le az ukrán Alekszandr Dolgopolovot az Australian Open negyeddöntőjében.

Az első szett kiegyenlített játékot hozott a brit Andy Murray és az ukrán meglepetésember, Alekszandr Dolgopolov között, az ötödik helyen rangsorolt Murray pedig ha nagy nehezen is, de be tudta húzni a játszmát 7:5-el.

A második felvonásban a britnek elég volt egy bréklabda ahhoz, hogy lépéselőnybe kerüljön, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy elhúzzon összességében 2-0-ra.

A harmadik szett ismét nagy csatát hozott, Murray már 3:2-re is vezetett, a nagyot küzdő Dolgopolov azonban előbb brékelte, majd hozta saját adogatójátékát, így máris nála volt az előny. Murray aztán a folytatásban a mérkőzésen először kellően agresszív játékot mutatott, így is azonban rövidítésre ment a játszma,amit az ukrán rendkívül magabiztosan hozni tudott.

A negyedik játszmában úgy tűnt, ki is fújt a meglepetésember, Murray már 4:0-ra is vezetett, ekkor azonban Dolgopolov el tudta venni a brit adogatójátékát, majd hozta a sajátját is, így egyből visszajött a meccsbe. Murray aztán hozta a kötelezőt és bejutott az elődöntőbe.

A legjobb négy között biztosan spanyol ellenfele lesz, David Ferrer ugyanis a világelső Rafael Nadallal csap össze szerda délelőtt.

Mindeközben a hölgyeknél a cseh Petra Kvitovát búcsúztató orosz Vera Zvonarova, illetve a lengyel Agneska Radwanszkát kiejtő belga Kim Clijsters is az elődöntőbe jutott, mindkettejüknek elegendő volt két szett a sikerhez.

Eredmény, negyeddöntő, férfiak:
Dolgopolov – Murray 5:7, 3:6, 7:6 (7-3), 3:6

nők:
Kvitova – Zvonareva 2:6, 4:6
Radwanszka – Clijsters 3:6, 6:7 (4-7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik