Sport

Az olimpiai bajnok is megreformálná a vízilabdát

Gergely István, a Groupama-Honvéd hálóőre állt elő egy-két építőjellegű ötlettel.

A Kossuth Rádió értesülései szerint a kétszeres olimpiai bajnok kapus a TF-en vázolta fel elképzeléseit, melyeket szerinte mindenképpen alkalmazni kéne, ugyanis ha minden marad a régiben, akkor a vízilabda nem sokáig lesz a „legnépszerűbb csapatsport” hazánkban.

Gergely István úgy véli, hogy az amerikai futballhoz hasonlóan a vízilabda-játékvezetőket is ki kellene hangosítani, így a szurkolók számára sokkal könnyebben követhetőek lennének a sípmesterek ítéletei.

A játékos ezt követően a nézőszám növeléséről ejtett pár szót, szerinte nem szeptembertől-júniusig kellene lebonyolítani a magyar bajnokságot, hanem kitolni a nyári hónapokra, akkor ugyanis más sportágakban holtszezon van. Gergely azzal érvelt, hogy vízilabdának újra szabadtéri sportnak kellene lennie, a fedett uszodákban ugyanis nehéz olyan hőmérsékletet biztosítani, amely játékosnak és szurkolónak is egyaránt jó.

Gergely István hozzátette, jobban oda kellene figyelni a sportvezetők kiválasztására, mint fogalmazott, attól, hogy valaki olimpiai bajnok, még nem biztos, hogy jó vezető lesz, aki ért a joghoz, vagy a költségvetés készítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik