Sport

Győztek a spanyolok, a lengyelekkel játszunk

A mieink remekül tartották magukat a bombaerős spanyolok ellen, de az ibériaiak rutinból hozták a meccset.

A magyar kézilabda-vélogatott nyugodtan vonulhatott ki a linköpingi csarnok parkettjére, hiszen a norvég válogatott egészen simán, tíz góllal megverte Németországot, így a mieink már biztosan minimum a csoport negyedik helyén végeznek – így játszhatnak legalább a 7. helyért, amely még biztosan jogosít az olimpiai kvalifikációs tornára.

Belekezdtek a spanyolok, elhúztak 4-1-re, Ilyésnek kellett szépítenie, miközben a spanyol kapusról kipattanó labdák rendre az ellenfélhez kerültek. Morros 6-2-re alakította az eredményt, de Mocsai hálószaggató lövéssel jelentkezett.

A 17. percben Zubai talált be, ezzel 9-8-re felzárkóztunk, majd Katzirz egyenlíteni tudott. Remekül tartottuk magunkat, még akkor is, hogy újra a spanyolok vezettek. Császár váratlan gólokat szerzett. Fél perccel a félidő vége előtt 13-12-re ment az ellebn, de kaptak egy kétperces kiállítást, így támadhattunk az egyenlítésért: Gulyás bevágta, a félidő: 13-13!

A 2. félidőben Hombrados helyett Sterbik kezdett a kapuban, és ez nem jött jól nekünk, elmentek 17-13-ra, Zubai az 5. percben szerzett először magyar gólt. Császár ismét jól célzott, de háromszor is eladtuk a labdát, a spanyolok pedig sorra kihasználták a hibáinkat (16-19). Ennél az állásnál kettős emberhátrányba kerültünk, ennek 21-16-os meglógás lett az eredménye.

Két Lékai- és egy Zubai-gól következett, majd Mikler-védések, és máris 21-19-et mutatott az eredményjelző. Nem sokáig: újabb három spanyol gól egyhuzamban, majd adok-kapok és kimaradt magyar ziccerek, hogy aztán ismét mi örüljünk (23-25, 4 perccel a vége előtt).

Iker Romero 26-23-ra alakította az állást, majd Caneas is betalált, eldőlt – a végén még két gyors gólt is szereztek. A középdöntő csoportban a negyedik helyen végeztünk Spanyolország, Franciaország és Izland mögött.

A magyar válogatott pénteken a 7. helyért játszik Lengyelországgal az olimpiai selejtezőtornán való részvételért – sorsdöntő lesz.

A meccs legjobbjának a magyar Császár Gábort választották.

Eredmény, férfi kézilabda-világbajnokság:

Spanyolország – Magyarország 30-24 (13-13)

gólok: Romero 9/4, Ugalde, Canellas, Morros, Rocas 3-3, Aguinagalde, Garcia, R. Entrerrios, Garabaya 2-2, Maqueda 1, illetve Zubai 5, Császár, Lékai 4-4, Iváncsik T. 3, Ilyés, Mocsai 2-2, Iváncsik G., Katzirz, Perez, Gulyás 1-1

A másik csoportban: Horvátország – Lengyelország 28-24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik