Sport

Dolgopolovot dicsőítik Melbourne-ben

A meglepetésembert, az ukrán Alekszandr Dolgopolovot dicsőítik az Australian Openen.

Dolgopolov pályafutása során először szerepel a melbourne-i Grand Slam-versenyen, s azok után, hogy tavaly a Roland Garroson a második fordulóban, Wilbledonban és a US Openen az első körben búcsúzott, negyeddöntős az Australian Openen. A világranglistán 46. ukrán az idáig vezető úton a kazah Mihail Kukuskin és a német Benjamin Becker után a 13. kiemelt, 2008-ban döntős francia Jo-Wilfried Tsongát és a negyedikként rangsorolt svéd Robin Söderlinget is búcsúztatta.

“Nagyon jó a fonákja, remekül irányít vele. A védekezése is kifogástalan, nagyon jól támad vissza, röviden úgy jellemezném, hogy nagyszerű játékos” – mondta Söderling, aki öt szettben kapott ki ellene. Rajta kívül a következő ellenfele, a brit Andy Murray is dicsőítette Alekszandr Dolgopolovot.

“Biztosan érdekes meccset vívunk majd egymással. Alekszandr ugyanis nem mindennapi figura. Játékstílusa egyéni és színes, olykor nagyon megtévesztő a mozgása, és sokszor húz olyant, amire nem készül fel az ember” – nyilatkozta Murray, aki korábban egyszer már legyőzte az ukrán meglepetésembert, 2006-ban, Davis-kupa-mérkőzésen simán, 6:3, 6:4, 6:2-vel múlta felül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik