Sport

Kemény: a klubok szereplése kihat a válogatottra

A vízilabdázók kapitányát arról kérdezték, lehet-e hatása a válogatottra a klubcsapatok gyenge szereplésének.

Az olimpiai bajnoki címvédő nemzeti együttes tizennégy éve hivatalban levő szövetségi kapitánya azután mondta el gondolatait, miután az Euroligában szereplő Eger és Szeged kis kikapott és kiesett, és egyedül a Vasasnak van esélye a továbbjutásra.

“Nem a konkrét meccsek az érdekesek, azok az edzőkre, a klubvezetőkre tartoznak, ebben ők a kompetensek” – nyilatkozott Kemény Dénes, aki az utóbbi két évben érzi azt, hogy a nemzetközi mezőny tl jól ismeri egymást a klubmeccsek miatt (is).

“Azt érzékeltem néhány mérkőzésen, ahol kikaptunk olyanoktól, akiktől pedig nem szoktunk, hogy a szokásosnál nagyobb önbizalommal, magabiztosabban játszottak ellenünk. Nyílt sisakkal, bátrabban jöttek nekünk középcsapatok még akkor is, amikor pedig mi vezettünk. Vagyis valószínűleg immár nem lehet figyelmen kívül hagyni, amikor meglepetésre magyar élcsapat veszít például Kassán vagy Nagyváradon” – mondta a kapitány.

A válogatott tagjai jövő hét elején találkoznak ismét egy összetartáson.

“Megint Szentendrén találkozunk, ahol ideálisak az edzéslehetőségek. Az előzőhöz képest annyi a változás, hogy ketten – Szécsi Zoltán és Fülöp Bence – ezúttal nem jönnek, érkezik viszont öt új ember: a Rijekából a Varga testvérek, Dániel és Dénes, a Honvédból Gór-Nagy Miklós, a Pro Reccóból pedig Madaras Norbert és Kásás Tamás. Már összeállítottam a részletes edzésprogramot, mit mondjak, nem lennék a játékosaim helyében…” – utalt a felkészülés komolyságára Kemény Dénes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik