Sport

Edzésbalesetben elhunyt a tehetséges kerékpáros

Halálra gázolta egy kamion Carla Swart dél-afrikai kerékpárost, akit az ország legtehetségesebb versenyzőjeként tartottak számon.

A 23 éves sportolónő Free State tartomány központjában tréningezett, amikor a gázolás történt. A balesetet szemtanúk szerint az okozta, hogy a tinédzser korától az Egyesült Államokban élt Swartnak vélhetően nem jutott eszébe, hogy Dél-Afrikában baloldali közlekedés van, s amikor visszafordult, az úttesten rossz irányba nézett, így nem vette észre a kamiont.

“Azt hiszem, az ország valaha volt legjobb kerékpárosa lehetett volna” – nyilatkozta letörten Hendrik Lemmer, a nemzeti szövetség igazgatója.

Swart az észak-carolinai Lees-McRae Főiskolán tanult, s a tanintézet klubjában összesen 19 egyéni és csapatbajnoki győzelmet aratott az Egyesült Államokban. 2008-ban öt országos egyetemi bajnoki címet szerzett, s az első olyan sportoló lett, aki négy kerékpáros szakágban (országúti, pálya, hegyikerékpár, krossz) aranyérmet szerzett. A fiatal kerekes idén mutatkozott volna be a profik között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik