Sport

A siker kapujában a Csíkszereda

A HSC együttese csütörtökön 5-2-re nyert Dunaújvárosban a MOL Liga döntőjének negyedik meccsén, így egy győzelemre van a végső sikertől.

A Dunaújváros kezdte jobban a magyar-román hokiliga nagydöntőjének negyedik mérkőzését, a hazaiak bő három perc után szerezték meg a vezetést az emberelőnyben betaláló Kiss Ákosnak köszönhetően.

A vendég HSC fokozatosan rázódott bele a mérkőzésbe, a harmad feléhez közeledvén egyre több erdélyi helyzetet jegyezhettünk fel, majd Petres egalizált.

A második felvonásban sem kellett sokat várni a gólra, a Csíkszeredából Góga Attilának fél perc sem kellett, hogy mattolja Timo Lindströmöt, a bekapott találat pedig kissé megfogta a Dab.Doclert. Stanislav Kozuch egészen aztán egészen a harmad végéig állta az egyre fokozódó hazai nyomást, Virág Tamás egyenlő létszámnál talált be.

A záró etapban kettős emberelőnybe került a Csíkszereda, a védő Jozef Hruby pedig egy váratlan kapáslövéssel bikázta a korongot a hosszú felső sarokba. A hajrában két emberelőnyt is elpackázott a Fejér megyei brigád, a kapuslehozatal után pedig Petres, majd Virág Csanád köszönt be, a vége 5-2-es vendégsiker lett, a HSC egy győzelemre van a MOL Liga megnyerésétől.

MOL Liga döntő, 4. mérkőzés:
Dab.Docler – HSC Csíkszereda (romániai) 2-5 (1-1, 1-1, 0-3)
Az állás: 3-1 a Csíkszereda javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik