Sport

Háromgólos előnyben a Honvéd

Háromgólos előnyre tett szert a Nagyváraddal szemben a február 2-i visszavágóra a Honvéd férfi vízilabdacsapata a LEN Kupa negyeddöntőjének első, budapesti mérkőzésén.

A több magyart is foglalkoztató nagyváradi együttes alaposan ráijesztett a Honvédra, amely vezetést szerzett ugyan az ifjú Bátori Bence jóvoltából, majd a válogatott center Hárai Balázs révén is eredményes volt, ám a vendégek az első pihenőig 3-2-re, majd a második negyed elején 4-2-re elhúztak.

A Kőér utcaiak szerencséjére nagy napot kifogó, s a védekezést is remekül segítő Hárai kétszer egymás után betalálva egyenlített (4-4), ám a nagyszünetre így is 5-5-tel volt kénytelen elvonulni a hazai gárda úgy, hogy Tóth Márton volt az “ügyeletes egalizáló”.

A harmadik nyolc percben végre visszavette a vezetést a Honvéd – Bátori középről vágta védhetetlenül a hálóba a labdát (6-5) -, majd 6-6 után két Salamon Ferenc-góllal sikerült a minimálisnál nagyobb különbségre is szert tenni (8-6). Csakhogy a romániai vendégek szívósan tapadtak a házigazdákra, és a szépítést követően a befejező játékrész elején ki is egyenlítettek (8-8).

Szivós Márton bombája hozta megint “haza” az előnyt (9-8), majd az ő álompasszából a “mesternégyest” összehozó Hárai alakította 10-8-ra az állást. Az Oradea nem hagyta annyiban (10-9), de Bátorinak, majd Tóthnak is helyén volt a szíve és főleg a keze (12-9).

A háromgólos előny dacára, a látottak alapján igen nehéz visszavágóra számíthat a Honvéd Nagyváradon két hét múlva.

LEN Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Groupama-Honvéd – Oradea (román) 12-9 (2-3, 3-2, 3-2, 4-2)
a Honvéd góldobói: Hárai 4, Bátori 3, Salamon, Tóth M. 2-2, Szivós 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik