Sport

Schmitt: 150-180 induló lehet Londonban

Optimista becslésekbe bocsátkozott a magyar államfő, aki az angol fővárosban találkozott a 2012-es olimpia szervezőbizottságának elnökével.

A magyar köztársasági elnök londoni programjának zárásaként találkozott Lord Sebastian Coe-val, aki hozzá hasonlóan olimpiai bajnoknak mondhatja magát, és a találkozót ő kezdeményezte.

Coe a szervezőbizottság munkájáról adott tájékoztatást Schmitt Pálnak, és elmondta, jelenleg 1200 jól felkészült szakember tevékenykedik az előkészületeken, a verseny idején pedig 6000 dolgozik majd.

Elhangzott az is a megbeszélésen, hogy az olimpiai létesítmények költsége mintegy kétmilliárd fontra rúg (660 milliárd forint), ami a jelenlegi számítások szerint a bevételekből megtérül majd. Ebben a költségben nem szerepelnek az infrastruktúra, valamint a közlekedés fejlesztésére szánt összegek.

Schmitt Pál 150-180 magyar sportoló részvételét vetítette elő, Coe pedig büszkén számolt be arról, hogy – az olimpiák történetében először – a rendező ország minden résztvevő nemzet számára 25 ezer fontot ajánl fel, amelyet azok brit edzőtáborokra és tesztversenyekre fordíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik