Sport

Hanga miért van még Magyarországon?

Tette fel a kérdést Yarone Abel, az NBA-ben szereplő New Orleans Hornets játékosmegfigyelője.

Ahogy arról írtunk, szombaton az Albacomp nyerte meg a Szolnok elleni rangadót a férfi kosárlabda NB I-ben, a magyar válogatott Hanga Ádám 25 pontot hintett az Olajnak, főszerepet vállalva a székesfehérvári sikerből.

A BB1.hu cikkéből kiderült, hogy a koronázóvárosi csarnokban a helyszínen tekintette meg a találkozót Yarone Abel, az észak-amerikai profiligában szereplő New Orleans Hornets játékosmegfigyelője, aki Lóránt András FIBA-licences ügynök közbenjárásával érkezett hazánkba.

Abel a portálnak elmondta, már az Európa-bajnoki selejtezőkön Hanga Ádámról készült felvételek felkeltették az érdeklődését, így élőben is meg akarta nézni, mit tud. Elárulta, egy valamit nem ért a válogatott kosaras kapcsán, mégpedig azt, miért pattogtat még a magyar bajnokságban, ugyanis adottsága és tehetsége is azt bizonyítja, hogy megállná a helyét valami nívósabb európai bajnokságban.

Korából fakadóan azt javasolja honfitársunknak, hogy jelentkezzen a 2011-es draftra (újoncbörze), mivel ha nem kelne el, sem veszítene semmit. Abel hozzátette, a jövőben is figyelni fogja Hanga teljesítményét.

AJÁNLOTT LINK:

Hanga Ádám az NBA draftján? (BB1.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik