Sport

Phelps ezúttal kikapott

A 200 méteres férfi vegyesúszás korábbi amerikai egyeduralkodóját két honfitársa is megelőzte az Austin Grand Prix elnevezésű hagyományos texasi nemzetközi viadalon.

Hogy a világcsúcsot Phelpstől a 2009-es római vb-n 1:54.10-zel elragadó Ryan Lochte 2 percen belüli idővel (1:59.26 perc) nyert, nem jelent meglepetést, az viszont annál inkább, hogy a 2012-es londoni ötkarikás játékokon egykor volt felségterületén is indulni szándékozó, 14-szeres olimpiai aranyérmest maga mögé utasította a mellúszó klasszis – és Gyurta Dániel egyik nagy riválisának számító – Eric Shanteau (2:01.13) is. Phelps 2:01.47-tel lett harmadik.

Összehasonlításul: az ebben a számban a 2008-as pekingi olimpián Phelps mögött és Lochte előtt ezüstérmes Cseh László a texasival párhuzamosan rendezett hétvégi, belgiumi nemzetközi versenyen 2:00.03 perccel diadalmaskodott, ami a második helyhez lett volna elég Texasban.

“Szezonkezdetnek egész jó” – kommentálta első helyét lakonikusan Lochte, aki ezen kívül 200 méter gyorson győzött még a GP-n.

“Elégedetlen vagyok, sokkal többet kell edzenem, ehhez itt és most kellő motivációt kaptam” – szolgált a kézenfekvő tanulsággal Phelps.

A verseny figyelemre méltó női szereplője volt a mindössze 15 esztendős Missy Franklin, aki öt számban is nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik