Sport

Mocsai elégedett, Perez utazik, Katzirz jól van

A magyar férfi kézilabda-válogatott második győzelme papírforma volt, jöhet a japánok elleni meccs.

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott 36-24-re legyőzte Brazíliát a svédországi világbajnokságon.

A mieink így két győzelemmel és egy vereséggel várhatják a kedden 17 órakor kezdődő, Japán elleni találkozót.

Nagy baj viszont, hogy a meccs hajrájában Katzirz Dávid ujjsérülést szenvedett. A csapattól származó információ szerint a bal kezén a kis- és gyűrűsujj teljesen visszahajlott, és erős fájdalmai vannak. A meccs után kórházba szállították, és várják a röntgen eredményét.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a győzelmet így értékelte: “Sikerült jól feltérképeznünk a brazil csapatot, de így is nehéz volt az első 15-20 perc. Aztán szerencsére már egy olyan játékot nyújtottunk, amely tisztességes győzelmet hozott. Többen most kezdenek belejönni, és egyre jobb formát mutatnak. A japánok ellen sokkal nehezebb lesz.

Keddi ellenfelünk remekül védekezik, közel tíz éve próbál meg kitörni, és megmutatni, hogy felveszi a versenyt a legjobbakkal. Ennek egyik jele volt, hogy itt legyőzték az osztrákokat. Kulcsfontosságú meccs lesz, mert ha nyerünk, akkor ott vagyunk a középdöntőben” – mondta a szövetségi kapitány.

A csoport többi eredménye: Norvégia-Ausztria 33-27 (16-11), Izland-Japán 36-22 (22-8)

Hétfő este érkezett a hír: Carlos Perez kedden délután utazik a válogatotthoz, ám még nem nevezik be a tornára. A 39 éves átlövő kiutaztatása azt szolgálja, hogy ha majd pályára lép, akkor azt pihenten tegye meg. Klubja, az MKB Veszprém három vb-mérkőzést engedélyezett számára.

Az is kiderült, hogy Katzirz Dávidnak a bal kezén – vagyis nem a lövő kezén – nincs törés, a kis- és gyűrűsujja visszahajlott, erős ficam és zúzódás keletkezett, és nagy valószínűség szerint kedden, a japánok ellen nem tudja vállalni a játékot, feltéve, ha fájdalmai nem csökkennek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik