Sport

Hat éve halt meg Kulcsár Anita

Egy szerdai napon történt. Kulcsár Anita, akit Kulcsinak becéztek legtöbbször, nem jelent meg akkori csapata, a Dunaferr edzésén. A huszonnyolc éves válogatott beállós Dunaújváros felé – Velence és Pusztaszabolcs között – szenvedett autóbalesetet.

Autója megcsúszott, letért az útról és egy fának ütközött. Egy arra tartó jármű sofőrje húzta ki a roncsok közül, de az életét már nem sikerült megmenteni. A kézilabda-társadalom sokáig nem ébredt fel a sokkból, a halálhírre így reagáltak a társak, edzők, vezetők.

A magyar kézilabda egyik legnagyobb alakja volt. Nemcsak szerénysége és alázatos munkája miatt, hanem tehetségének köszönhetően is. A válogatott kihagyhatatlan tagja volt. 165 válogatott meccsen 403 gólt szerzett.

Egy emlékvideó Kulcsár Anitáról:

Legfontosabb eredményei: olimpiai 2. hely (2000), olimpiai 5. hely (2004), világbajnoki 2. hely (2003), világbajnoki 5. hely (1999), világbajnoki 6. hely (2001), Európa-bajnok (2000), Európa-bajnoki 3. hely (1998, 2004), Európa-bajnoki 5. hely (2002), EHF-kupa 2. hely (2002), Magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes.

Klubjai: Nyíregyházi Kölcsey, Győri Graboplast ETO KC, Cornexi-Alcoa, Dunaferr NK. Nevelőedzője: Hadobás István. Edzői: Hikáde István, Róth Kálmán, Vura József, Zsiga Gyula, Pánczél Barabás, Farkas József, Szabó Edina, Kiss Szilárd. Első válogatottsága: 1996. november 23., Arad (Románia 27-33).

AJÁNLOTT LINK:

Kulcsár Anita (wikipedia)
Kulcsár Anita emlékoldal (kulcsaranita.hu)
És egy másik (zarmin.fw.hu)
Az index.hu beszámolója a tragédiáról (index.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik