Sport

Magyar éremeső a gyorskorcsolya-Eb-n

Heidum Bernadett ezüstérmet nyert 1000 méteren és összetettben a heerenveeni kontinensviadalon.

Ami az 1000 méteres döntőt illeti: a szombaton, 500 m-en harmadik magyar versenyző – aki tavaly, Drezdában ugyancsak második volt ezen a távon – a döntőben csak az olasz Arianna Fontanától kapott ki, míg bolgár Marina Georgieva-Nikolovát és a cseh Katerina Novotnát maga mögé utasította.

A viadal honlapja szerint Heidumon kívül az egyéniben első felnőtt Eb-jén szereplő Lajtos Szandra, valamint a pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika is megnyerte előfutamát, a negyeddöntőben azonban mindketten búcsúztak.

A férfiaknál Oláh Bence az első körben, Béres Bence pedig a negyeddöntőben esett ki ezen a távon.

A női 3000 méteres szuperdöntőben aztán Heidum Bernadett negyedikként ért célba, és az összetett pontversenyben – amelybe az 500, az 1000, az 1500 m és a szuperdöntő számított bele – végül második lett.

A zárószámban a pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika nyolcadikként zárt, összetettben pedig ugyancsak nyolcadik lett.

Mindez azt jelenti, hogy a magyarok a következő kontinensbajnokságon három egyéni női versenyzőt indíthatnak.

A slusszpoén, a váltóverseny: a 2009-ben Eb-győztes Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összetételű csapat a döntőben a hollandok mögött, az olaszokat és a németeket megelőzve ért célba másodikként.

A magyarok így összesen öt érmet szereztek a kontinensbajnokságon, Huszár pénteken 1500-on volt harmadik, Heidum szombaton 500-on nyert bronzérmet, míg vasárnap 1000 méteren második lett, és a szuperdöntőben elért negyedik helyezésével összetettben is ezüstérmet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik