Sport

Menetelnek a nyugati nagyok

A Los Angeles Lakers hét, a ligaelső San Antonio Spurs öt mérkőzést nyert zsinórban az NBA-ben.

Meccsdömping volt az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban, magyar idő szerint szombat hajnalban tizenegy mérkőzést rendeztek, nézzük mik voltak a fontosabb történések.

A ligaelső San Antonio Spurs már 34-6-os mérleggel áll az élen, a Sarkantyúsok ezúttal a sorozatban negyedik zakójukat elkönyvelő Dallas Maverickste verték magabiztosan. A vendégeknél ezúttal sem játszott a térdét fájlaló Dirk Nowitzki, akire a gárda az elmúlt kilenc mérkőzésén nem számíthatott – ezek közül csak kettőt sikerült megnyerni.

Tony Parker és DeJuan Blair egyaránt 18 ponttal zárt, Tim Duncan pedig egy 16 egységet és 12 lepattanót magába foglaló dupla-duplát jegyzett. A Spurs kezdőjéből egyedül Richard Jefferson nem jutott tíz pont fölé, illetve a csapat összes pályára lépő játékosa betalált a gyűrűbe – Splitter és Quinn csak büntetőből.

A Carmelo Anthonyt rendületlenül csábító New Jersey Nets Los Angelesben vendégeskedett a Lakers otthonában, azonban hiába Brook Lopez 35 pontja, a Tavasok könnyedén behúzták a mérkőzést. Kobe Bryant 27-et szórt, Lamar Odom dupla-duplázott a padról, a Lakers pedig sorozatban hét győzelemnél jár.

A Kevin Garnettet ezúttal is nélkülöző Boston Celtics úgy is nyerni tudott a Charlotte ellen, hogy Paul Pierce-nek sokat kellett padoznia faultproblémái miatt. A siker kulcsa a veterán Shaquille O’Neal volt a maga 23 pontjával és öt-öt lepattanójával, illetve blokkjával.

A Sacramento Kings némi meglepetésre legyőzte a New York Knick gárdáját, Beno Udrih 29-et vállalt, 14 mezőnykísérletéből 11 célba ért.

Eredmények:
San Antonio Spurs–Dallas Mavericks 101–89
Indiana Pacers–Chicago Bulls 86–99
Philadelphia 76ers–Milwaukee Bucks 95–94
Toronto Raptors–Detroit Pistons 95–101
Boston Celtics–Charlotte Bobcats 99–94
New York Knicks–Sacramento Kings 83–93
Houston Rockets–New Orleans Hornets 105–110 – hosszabbítás után
Utah Jazz–Cleveland Cavaliers 121–99
Golden State Warriors–Los Angeles Clippers 122–112
Los Angeles Lakers–New Jersey Nets 100–88
Phoenix Suns–Portland Trail Blazers 115–111

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik