Sport

Döntetlen a Szeged-Vasas rangadón

A házigazda Szeged döntetlent játszott a címvédő Vasassal a Vodafone férfi vízilabda ob I idei első játéknapjának rangadóján.

Az Euroliga főtábláján azonos négyesben szereplő, s ősszel az El nyitófordulójában Szegeden 9-9-re végzett két együttes a hazai bajnokságban most találkozott először, s a mérkőzés kezdőperceire – kölcsönös rontások formájában – rányomta bélyegét, hogy a presztízs mellett tétje van a szombati összecsapásnak is. Merthogy az ob I rájátszásába az érintett felek viszik magukkal az egymás elleni alapszakaszos meccsek “pontos hozadékát”, márpedig nehezen elképzelhető, hogy akár a Vasas, akár a Szeged kiszoruljon a szűk élvonal playoffos csatározásának mezőnyéből.

A vezetést a hazaiak szerezték meg Kiss Csaba jóvoltából, majd 2-1 után a nagyszünetig 5-2-re ellépett Kásás Zoltán legénysége, amelyben négyen is eredményesek voltak, köztük az ifjú Török Béla, aki duplázott, míg az angyalföldieknél az első félidő vendégtalálatait jegyző horvát világbajnok, Miho Boskovic jeleskedett egyedül.

A harmadik játékrészben 5-3-ra, majd – a már negyedik (!) gólját lövő Boskovic révén – 6-5-re felzárkózott a bajnokcsapat, miközben a szegediek háromszoros olimpiai bajnok centerét, Molnár Tamást cserével végleg kiállították.

A tovább fokozódó izgalmak jegyében, már a negyedik negyedben, a hazaiak büntetőt hibáztak, a fővárosiak ötméteresét ugyanakkor – ki más? – Boskovic belőtte, így egyenlő lett az állás (6-6). Kiss Cs. javította hibáját (7-6), de a túloldalon játszó, szintén balkezes névrokon, a háromszoros ötkarikás aranyérmes Kiss Gergely másfél perccel a vége előtt akciógóllal egalizált (7-7).

Eredmények:
Szeged-Beton VE – TEVA-Vasas-UNIQA 7-7 (1-0, 4-2, 1-3, 1-2)
Bodrogi Bau-Szentesi VK – BVSC- Zugló 9-8 (2-2, 1-1, 3-4, 3-1)
ÚTE – Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP 9-16 (1-4, 3-4, 2-4, 3-4)
PVSK-Fűszért – ASI 12-4 (4-0, 4-1, 2-1, 2-2)
Debrecen Fujitsu – OSC 4-4 (1-0, 1-0, 1-3, 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik