Sport

Csíkszereda-sikerrel indult a finálé

A HSC együttese hazai pályán győzte le a Dab.Doclert a MOL Liga döntőjében.

Pénteken este kezdődött el a magyar-román közös rendezésű hokibajnokság döntője, az első összecsapásra a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán került sor. Galanisz Nikandrosz kihagyni kényszerült a mérkőzést, a dunaújvárosiak üdvöskéje belázasodott a kezdés előtt.

Az érdemi kérdések úgy tűnt, hogy az első harmadban eldőltek, ugyanis Ladislav Sikorcin duplázni tudott, majd a játékrész hajrájában Lubomir Hurtaj emberhátrányban mattolta Timo Lindströmöt, 20 perc után már hárommal ment a HSC.

A második felvonásban aztán előbb Tyler Metcalfe köszönt be egy kavarodás végén, majd Magosi Bálint rázta le magáról a védőket és Stanislav Kozuch mögé lőtte a pakkot – következhetett a záró játékrész.

A harmadik harmad nagyon izgalmasra sikerült, illetve Lencsés Tamás, Milan Varga és Petres Magor Tivadar főszereplésével kisebb csetepaték is kialakultak. Öt perccel a vége előtt aztán villant az est hőse, Ladislav Sikorcin készítette le a korongot Vaclav Novaknak, a cseh majdnem a harmadvonalról bombázott a hálóba beállítva a 4-2-es végeredményt.

A második mérkőzésre szombaton 18 órai kezdettel kerül sor a Vákár Lajos Műjégpályán.

Eredmény:
HSC Csíkszereda–Dab.Docler 4-2 (3-0, 0-2, 1-0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0

A jégkorong Tippmix Magyar Kupa pénteki játéknapján a Miskolc Újpesten nyert.

Selejtező a négyesdöntőbe jutásért:
Újpest – Miskolci Jegesmedvék 5-11 (1-1, 2-4, 2-6)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik