Sport

Nem bontják le a Körcsarnokot

Az olimpiai felkészülés jegyében a birkózók edzőcsarnokává alakul a nemrégiben lebontásra ítélt létesítmény.

Egy ideig arról volt szó, hogy a 2009-es felnőtt asztalitenisz országos bajnokság lesz a Körcsarnok utolsó nagy sporteseménye. Két évvel ezelőtt ugyanis eldöntötték, a rendkívül leromlott állapotú létesítményt elbontják.

Ehhez képest még az elmúlt esztendőben is tartottak a csarnokban különböző rendezvényeket, igaz, a sportolók távol maradtak tőle.

Most Hegedüs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a 100. magyar olimpiai aranyérem birtokosa azzal a kéréssel fordult a Magyar Olimpiai Bizottság jóváhagyásával Czene Attila sportért felelős államtitkárhoz, hogy halasszák el a Körcsarnok lebontását – írja a mob.hu oldal.

A javaslat szerint a birkózók elköltöznének a Nemzeti Sportcsarnokból, így a vívók egyedül, jobb körülmények között tudnának felkészülni a 2012-es londoni olimpiára, miután berendeznék számukra a termet. A birkózók otthona a Körcsarnok lenne.

Nos, Szekeres Pál államtitkár-helyettes tájékoztatta Hegedüst, valamint Kulcsár Győző párbajtőr-kapitányt és Molnár Zoltánt, a MOB főtitkárát arról, hogy a kezdeményezés egyetértésre talált a szakállamtitkárságon.

Ennek megfelelően a birkózók használhatják a Körcsarnokot, a Nemzeti Sportcsarnok pedig egy kisebb átalakítás után a vívók otthona lesz két éven keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik