Sport

Kovács Tamás a kardozók új kapitánya

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöksége meghizta a döntését, a tőrözők vezetőedzőket kaptak.

Az új szakvezető megbízatása, akárcsak a novemberi, párizsi világbajnokságon sikeresen szerepelt párbajtőrözők élén korábban megerősített Kulcsár Győzőé, a londoni olimpia utánig, 2012. november 30-ig szól.

Az MVSZ vezető testületének csütörtökön három jelölt közül kellett választania, a hétfői határidőig ugyanis Kovács Tamás mellett Fehér Gábor és Pézsa Tibor adott be pályázatot. A győztes, aki jelenleg – 2007-től – a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, aktív kardozóként csapatban világbajnok volt, majd 1980 és 2007 között főtitkári, szövetségi kapitányi és technikai igazgatói feladatokat látott el a vívószövetségben.

Tőrben ugyancsak három pályázat érkezett be, de az elnökség nem választott új kapitányt, mert úgy foglalt állást, hogy sem Bernát Zoltán, sem Kunfalvy Péter, sem Solti Antal szakmai programja nem jelent kitörést a jelenlegi helyzetből. Az MVSZ vezetősége ezért ezt a pályázatot érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította, egyúttal vezetőedzőnek nevezte ki a női tőrözők élére Solti Antalt, a férfi tőrözők irányítására pedig Beliczay Sándort. Az ő munkájukat Kamuti Jenő szakmai alelnök ellenőrzi, felügyeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik