Sport

Euroliga-bravúr: a Pécs megverte a Kassát

Az utolsó előtti fordulóban a Pécs elérte, hogy még legyen esélye a továbbjutásra.

A csoportban a Pécs eddig 3 győzelmet szerzett, 5 alkalommal kikapott, ezzel az utolsó előtti helyen álltak a forduló előtt. A Kassa a második volt, ők épp fordítva teljesítették az első nyolc kört.

A szlovákok az odavágón 75-57-re verték Zeljko Djokic tanítványait, és most is megléptek 16-8-ra megléptek. A vezetést csak a második negyedben sikerült megszerezni, Quigley, Nagy-Bujdosó és Fegyverneky fontos triplákkal tartotta távol az ellenfelet, amely azonban nem hagyta magát: a nagyszünetben 36-36 volt az állás.

Térfélcsere után ismét a vendégeknél volt az előny, ám Fegyverneky és Iványi kosaraival megint fordítottak a baranyaiak, így három játékrészt követően 55-50 állt az eredményjelzőn. A zárószakaszban tíz ponttal elhúztak a magyarok (62-52), és egy perccel a vége előtt is 72-65-re vezettek. A végén már szándékosan rontottak a mieink büntetőt, hogy a labda ne juthasson el a másik térfélre.

A pécsiek jövő szerdán az olasz Taranto ellen zárják a csoportküzdelmeket.

Eredmény, 9. forduló, A-csoport:

Pécs 2010-Kosice (szlovák) 75-72 (17-18, 19-18, 19-14, 20-22)
a magyar csapat legjobb dobói:
Iványi 18, Fegyverneky 15, Griffin 14, Nagy-Bujdosó 12, Quigley 10

Zeljko Djokic vezetőedző: “Fantasztikus meccs volt, nem féltünk a Kassától sem. Rég játszottunk ilyen kemény mérkőzést, most készülünk az utolsó fordulóra, a remény hal meg utoljára!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik