Sport

A Sopron nem bírt a Jekatyerinburggal

A világ egyik legjobb csapata volt az ellenfele a magyar együttesnek a női kosárlabda Euroligában.

Nagy változásokon ment át az MKB Euroleasing-Sopron női kosárlabdacsapata az elmúlt időszakban. Távozott a klubtól az amerikai világklasszis Angel McCoughtry, aki Rátgéber László együtteséhez, a Fenerbahcéhoz igazolt a doppingoló Diana Taurasi helyére.

Visszatért ugyanakkor a hűség városába a rutinos Eördögh Edit a Vasas-Csatától, valamint a héten Németh Bernadett, aki épp a napokban távozott Szegedről. Az amerikai klasszis helyett egy másik amerikait igazolt Török Zoltán és a klub, Marissa Coleman személyében.

Az Euroligában a Fenerbahce mögött a Jekatyerinburg a csoport második helyén állt a forduló előtt, a Sopron a negyedik volt, de mivel az oroszok a világ egyik leggazdagabb csapatával bírnak, nem volt kérdés, ki a meccs esélyese.

A 2003-ban Euroliga-győztes, tavaly pedig bronzérmes orosz elitalakulat – amely novemberben 80-61-re nyert odahaza a magyarok ellen – azonban eleinte nem szolgált rá félelmetes hírnevére, ugyanis bő 4 perc alatt csupán 2 pontig jutott. A múlt héten eligazolt Angel McCoughtry helyére érkezett Marissa Coleman, továbbá a Vasastól visszatért Eördögh Edit is remekül védekezett, ám a szoros nyitónegyedet követően fokozatosan elléptek az uráliak, akiknél Szveta Abroszimova az első félidőben 14 pontig jutott (32-41).

Térfélcsere után csakhamar eldőlt a meccs, Székely Norbert együttesében csak Holt jeleskedett, így a sztárokkal teletűzdelt ellenfél a 26. percben már 20 ponttal meglépett (37-57). A 26-12-re elvesztett harmadik szakasz után már nem maradt nyitott kérdés, a sokkal jobb erőkből álló “Jeka” könnyedén szerezte meg újabb sikerét.

A 4/5-ös mutatóval álló soproniak egy hét múlva a horvát Gospic vendégeként zárják a csoportküzdelmeket.

Eredmény, női kosárlabda Euroliga:

MKB-Euroleasing Sopron – Jekatyerinburg 68-87 (18-19, 14-22, 12-26, 24-20)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik