Sport

Magabiztos Kecskemét-siker a Falco ellen

Rövid időn belül háromszor is találkozik a kecskeméti és a szombathelyi kosárcsapat. Az első randevú után 1-0 Déneséknek.

A Magyar Kupában is a két együttest sorsolták össze, és mivel a nyolcaddöntő meccseit januárban rendezik, alighanem egy életre megismeri egymást a két csapat.

A pénteki bajnoki mérkőzésen nagy volt a tét. A kecskemétiek az utolsó 2010-es fordulóban nagy meglepetésre kikaptak odahaza a Nyíregyházától, és a bajnoki szezon elején tapasztalt álomszerű mérleg (például az őszi meccsen sikerült Szombathelyen nyernie Ivkovic csapatának) kissé árnyaltabban néz már ki. A meccs előtt 9 győzelem és 5 vereség állt a Kecskemét neve mellett,

A Falco KC is szeretne nyolcba kerülni, ők eddig 6 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, 7-szer viszont kikaptak Kálmánék.

Ezúttal nem volt kérdés, ki nyeri a meccset. A kecskemétiek az első percektől kezdve magabiztosabban játszottak, Siriscevic nagyon hasznosa és ponetősen is játszott, LeGrange jól irányított és Csorvási is ügyeskedett a palánk alatt. 27-21 állt az eredményjelzőn az első negyed végén, a szünetben pedig 51-36. A vendégektől a nemrég visszatért Doyne jeleskedett.

A harmadik etapban tovább nőtt a különbség, a legnagyobb differencia épp a végén alakult ki, akkor 74-54-re vezetett a hazai csapat. Wittmann és Orsulic is villogott már ekkor.

A záró játékrészben pályára léptek a fiatalok, Pongó Martin, Mészáros Máté és Cseh György. A bizonytalanságaik és a labdaeladásaik miatt egy perc alatt 88-68-ról 88-76-ra változott az eredmény, amely egyben a meccs végeredménye is lett.

Eredmény, férfi kosárlabda-bajnokság:

T.O.M. Controll-Kecskeméti KSE – Falco-SZOVA KC Szombathely 88-76 (27-21, 24-15, 23-18, 14-22)

Kecskemét: Wittmann 22/12, Lagrange 11, Dénes 3, Orsulic 12/3, Bencze 7. Csere: Csorvási 6, Siriscevic 17/9, Lakatos 6/3, Cseh 4, Pongó M. -, Mészáros -. Vezetőedző: Stojan Ivkovic

Falco: Kálmán 14, Doyne 13, Pankár 7/3, Gosa 16/9, Alekszejev 18. Csere: Szanati 4, Hajmásy -, Simon L. -, Will 2, Borszéki -. Vezetőedző: Nikola Lazic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik