Sport

A jégtáncos Hoffmann Nóra bizakodó

A január végi Európa-bajnokságon a legjobb öt közé szeretne kerülni a jégtáncos Hoffmann Nóra, aki párjával, Zavozin Makszimmal vasárnap az ob-n áll rajthoz.

A 25 éves, Moszkvában edző korcsolyázó szerint a 2009 márciusában elszenvedett fejsérülése sokáig befolyásolta a teljesítményét, így nehéz volt a vancouveri olimpián bizonyítani, ahol végül a 13. helyen zártak.

A jégtánckettős a Grand Prix-sorozat moszkvai állomásán második, a kínai versenyen pedig negyedik lett, így indulhatott a Pekingben rendezett fináléban.

A hétszeres magyar bajnok jégtáncos azt is elárulta, nem jött jól nekik, hogy a mostani hétvégén rendezik az országos bajnokságot, mert épp a felkészülésük közepén tartanak.

“Mi szerettük volna, ha más időpontban rendezik az ob-t, sőt, még azt is fontolgattuk, hogy nem nevezünk be” – mondta Hoffmann. “Igazából nem értem, hogy a szakbizottság kinek az érdekeit nézte, amikor nem változtatott a dátumon, de most már így alakult, hétfőn visszautazunk és folytatjuk az edzéseket.”

A korábbi párjával, Elek Attilával kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes sportoló hozzátette, a tavalyi 10. helynél sokkal jobb eredményt szeretnének elérni a svájci Bernben sorra kerülő kontinenstornán, céljuk az első ötbe kerülés.

A magyar bajnokságot szombaton és vasárnap rendezik Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik