Sport

Peterhansel is megvillant a Dakaron

A francia versenyző nyerte a Dakar-rali ötödik szakaszát az autósoknál, a motorosoknál Paulo Goncalves volt a leggyorsabb.

Az ötödik szakaszt a Dakar-ralin a chilei Calama és Iquique között 423 kilométeres táv jelentette, a versenyzők leértek a Csendes-óceán partjára.

Az autósoknál Stéphane Peterhansel teljesítette a leggyorsabban a távot (4 óra és 33 perc), mögötte al-Attijah és Carlos Sainz végzett, a Volkswagennel versenyző spanyol azonban így is bő két percet megőrzött összetett előnyéből.

A katari Nasszer ugyanakkor kénytelen volt átengedni a második helyet Peterhanselnek, igaz kettejük között az öt szakasz után csak hét másodperc a különbség.

Leonid Novitsky izgalmas és fájdalmas napon van túl, megsérült a csuklója így vissza kellett fordulnia a 259. kilométernél található, második számú ellenőrzőponthoz, ahol az orvosok megvizsgálták. Ezt követően az esti táborhely felé vette az irányt, az autót navigátora vezette.

A motorosoknál a két nappal ezelőtt harmadik Paulo Goncalves volt a leggyorsabb, ő a helyi kedvencet, Francisco Lopezt utasította maga mögé, a holland Frans Verhoeven lett.

Az összetettben továbbra is az élen álló Marc Coma a negyedik lett 12 másodpercet verve nagy riválisára, Cyril Despresre.

Pénteken a Iquique és Arica közötti szakasz vár a mezőnyre.

5. szakasz, Calama-Iquique (423 km):

autósok:
1. Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret (francia, BMW) 4:33:19 ó
2. Nasszer al-Attijah, Timo Gottschalk (katari, német, Volkswagen) 1:24 perc hátrány
3. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Volkswagen) 3:15 p h.

összetett:
1. Sainz, Cruz 15:45:48 ó
2. Peterhansel, Cottret 2:26 p h.
3. al-Attijah, Gottschalk 2:33 p h.

motorosok:
1. Paulo Goncalves (portugál, BMW) 5:12:23 ó
2. Francisco Lopez (chieli, Aprilia) 2:18 perc hátrány
3. Frans Verhoeven (holland, BMW) 2:19 p h.

összetett:
1. Marc Coma (spanyol, KTM) 16:59:33 ó
2. Cyril Despres (francia, KTM) 10:14 perc hátrány
3. Lopez 18:32 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik