Sport

Storcz Botond: a cél mindegyik kvóta megszerzése

A kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya nagyon készül az augusztusi szegedi világbajnokságra. A szervezők is.

A vb-t augusztus 17. és 21. között rendezik, miután Vichy visszalépett az eseménytől, Szeged pedig jelezte, beugrik, és vállalja a lebonyolítást.

“Mögöttünk van már a 2006-os vb és az azóta rendezett Világkupák tapasztalata, ugyanakkor érezzük a mindennapokban, hogy az idő rövid, hiszen most sokkal több dolgot kell átgondolni, tervezni, mint egy Vk esetében. Éppen ezért a stábbal rengeteget dolgozunk, de úgy gondolom, hogy jól haladunk” – nyilatkozott az MTI-nek Schmidt Gábor, a magyar szövetség főtitkára, a szervezőbizottság elnöke.

Kilencven nemzet közel 2000 versenyzőjét várják a csongrádi városban, ráadásul ez az esemény már a parasportolók számára is nyitott (a 2016-os paralimpián már a kajak-kenu is ott lesz).

Ezért (is) kell akadálymentesíteni július végéig a Maty-éri pályát és környezetét. A honlap jövő héten indul, a jegyárusítás pedig májusban.

A négy és fél évvel ezelőtti vb-n a hazai csapat 12 aranyat, 2 ezüstöt és 4 bronzot szerzett – ez minden idők legjobb magyar szereplése.

“Az olimpiai kvalifikációs év nagyon jelentős feladatokat ró mindannyiunkra” – idézte a szövetség honlapja Storcz Botondot. “Nem túlzás kijelenteni, hasonlóan nagy izgalommal és lelkesedéssel várjuk ezt a versenyt, mint a londoni olimpiát. És ha kívánhatnék is magunknak valamit az új esztendőre, akkor az a maximális kvalifikáció lenne. Bízom benne, hogy a 2006-os világbajnoksághoz hasonló érzéseket élünk majd át 2011-ben is” – mondta a magyar keret szövetségi kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik