Sport

Nagy tömeget mozgathat meg a Volvo Kupa

Nagy érdeklődésre számítanak a miskolci szervezők, ezért kilencsoros mobillelátót is felállítanak majd a február végén sorra kerülő férfi vízilabda Volvo Kupára.

Az esemény keddi, miskolci sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a bővítésnek köszönhetően a helyszínen több mint 1500 szurkoló nézheti majd meg február 23. és 25. között a napi két mérkőzést.

A nemzetközi torna (melyen a kanadai, a német és az ausztrál válogatott lesz a mieink ellenfele) külön érdekessége lesz, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány a róla elnevezett uszodában irányíthatja majd tanítványait.

A Volvo Kupát mindig vidéken, s mindig más városban rendezik meg. Miskolcot megelőzően Debrecen, Eger, Kecskemét és Hódmezővásárhely vállalkozott a házigazda szerepkörére.

Kriza Ákos polgármester elmondta, nagy öröm a számukra, hogy az első születésnapján túljutó uszodában ilyen rangos viadalt rendezhetnek. A torna szerinte remek lehetőséget kínál az erőfelmérésre, valamint újoncok mély vízbe dobására is.

A város vezetője a miskolci vízilabdaéletről elmondta, jelenleg három együttese is van a megyeszékhelynek, a városi sportkoncepció szerint azonban szerencsésebb lenne, ha egy ütőképes, élvonalban szereplő gárda jönne össze, mert az jobban vonzaná a sportbarátokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik