Sport

Mészáros Anett vb-aranyat és egészséges lábat kíván 2011-re

A hőn áhított világbajnoki cím megszerzését és a sérülések elkerülését kívánja magának 2011-re a Honvéd kétszeres vb-második cselgáncsozója.

A 23 éves versenyző szeptemberben főként combsérülése miatt vesztette el a világbajnoki döntőt Tokióban, ám az ezüsttel és az áprilisban, Bécsben szerzett Európa-bajnoki címmel együtt kiváló évet zárt, aminek eredményeképpen a harmadik helyen végzett az Év Sportolója-szavazáson.

“Még mindig nincs százszázalékos állapotban a lábam, így először is azt szeretném, hogy teljesen rendbe jöjjön, ezért kihagyom jövő hétvégén a Mesterek Tornáját Bakuban – nyilatkozta a 70 kg-ban szereplő dzsúdós kedden az MTI-nek. – A nagy célom természetesen a vb-arany, két második hely után igazán összejöhetne már, ez majd augusztusban dől el Párizsban.”

Mészáros jelenleg második a világranglistán, s ha nem hátráltatja sérülés, szinte bizonyosan tagja lesz a 2012-es londoni olimpián induló csapatnak, mivel a rangsor első 14 helyezettje szerez közvetlenül kvótát.

“Az elmúlt másfél hónapban a sérülés ellenére tovább fejlődtem, erősebb lett a fogásom, és fizikálisan is jobb kondícióban vagyok – tette hozzá a magyar szövetség által immár hatodszor az év legjobbjává választott cselgáncsozó. – Szombaton már útra kelek a mittersilli edzőtáborba, az első versenyem pedig valószínűleg a párizsi Grand Slam lesz február elején. Nehéz évnek nézek elébe, de már nagyon várom a versenyeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik