Sport

Talmácsi jövő héten a superbike-ban tesztel

A magyar pilóta január 10-től 14-ig a vb-n induló Pedercini Team és a Kawasaki-gyár meghívására Malajziában tesztel.

A csapat hétfőn MTI-hez eljuttatott beszámolója szerint a “minden kötelezettség nélküli” gyakorláson a 29 éves Talmácsi Gábor, aki 2007-ben világbajnok volt a 125 köbcentisek között, egy Kawasaki ZX10-es versenymotort próbálhat ki.

“A 2010-es szezon végén a folytatást a gyorsasági vb-sorozatban terveztem, azonban az időközben bekövetkezett fordulatok miatt nem határolom el magamat a Superbike-világbajnokságon történő indulás lehetőségétől sem” – fogalmazott Talmácsi. “Egyelőre még nem tudok konkrétumokkal szolgálni az idei folytatást illetően, de ahhoz, hogy dönteni tudjak, mindenképpen fontosnak tartom, hogy kipróbáljak egy superbike motort is. Mindenre nyitott vagyok” – mondta a magyar versenyző.

A Superbike versenysorozat a gyorsasági vb-t követően a második legnézettebb bajnokság a motorsportban, népszerűsége egyre inkább növekszik. Világszerte 97 tv-társaságnak köszönhetően 175 országban tudják nyomon követni a superbike-vb történéseit.

Talmácsi az idén a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal, később megállapodott a Jack and Jones istállóval és szakított menedzserével, Stefano Favarróval. A J&J december elején jelentette be, visszalép az idei sorozattól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik