Sport

Favre tényleg befejezi

Az NFL legendás irányítója, Brett Favre most minden bizonnyal tényleg visszavonul.

Azért írtuk a bevezetőben azt, hogy “tényleg”, mert a 41 éves klasszis a 2008-as, illetve a 2009-es szezont követően is be akarta fejezni a pályafutását, de meggondolta magát, s folytatta a játékot.

A huszadik profi szezonja azonban balul sikerült, a Minnesota Vikings – amely tavaly a főcsoport-döntőig jutott – a csoportja utolsó helyén végzett, ezzel lemaradást a rájátszásról, és Favrének sem ment úgy a játék, ahogy szerette volna. A statisztikák szerint leggyengébb évadját produkálta azzal, hogy 69,9-es irányítómutatóval (quarterback rating) és 19 labdaeladással (interception) zárt.

“Úgy érzem, hogy itt az idő. A befejezést illetően nincs bennem keserűség vagy hiányérzet, hiszen minden szempontból többet értem el, mint amiről valaha álmodtam” – mondta Brett Favre, aki az utolsó két meccsen agyrázkódása miatt nem állhatott a Minnesota Vikings rendelkezésére.

Mivel kétszer megesett, nem zárható ki, hogy ezúttal is meggondolja magát, ám az amerikai szakírók szerint ennek nem sok értelme lenne, úgy vélik, most valóban eljött az idő a búcsúra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik