Sport

Rogge szerint jó évet zárt az olimpiai mozgalom

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke elégedett a 2010-es esztendővel.

“A hagyományoknak megfelelően nagyszerű, emlékezetes teljesítményeknek lehettünk tanúi, de a remek versenyszínhelyeken és a város utcáin tapasztalt lelkes hangulat marad Vancouver igazi emléke. Mély együttérzéssel gondolunk Nodar Kumaritasvili tragikus halálára is. A jövőben mindent meg kell tennünk hasonló tragédiák elkerülésére” – emlékezett Jacques Rogge a NOB honlapján a téli olimpiára és az elhunyt grúz szánkósra.

A szervezet első embere méltatta az idei másik fő eseményt, az I. ifjúsági olimpiai játékokat is. Úgy fogalmazott, hogy óriási várakozás előzte meg a versenyeket, és több mint háromezer fiatal ment el Szingapúrba a sport, a kultúra és a nevelés ünnepére.

“Egyre jobb az együttműködésünk az ENSZ-szel. Megfigyelői státuszt kaptunk, megrendeztük az első közös ENSZ-NOB sportfórumot, és az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára, Ban Ki Mun januárban Lausanne-ba látogat” – mondta a NOB első számú vezetője.

Rogge a doppingellenes harc és az illegális fogadások elleni fellépés fontossááról is beszélt évértékelőjében, valamint megemlékezett elődjéről, Juan Antonio Samaranchról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik