Sport

Szávay Ágnes edzőt cserélt

Köves Gáborral folytatja a munkát a magyar teniszező a jövőben. Szávay sokadszor vált edzőt.

A legmagasabban jegyzett magyar teniszező nemrég jelentette be, hogy nem indul el az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon, mert még el sem kezdte a felkészülést a következő szezonra.

Most a szavayagi.hu oldalon közölte, elindult a tréning, de nem az eddigi felkészítővel, Karl-Heint Wetterrel, hanem Köves Gábor egykori éljátékosunkkal.

Szávay ugyan el van keseredve, de úgy érzi, a legfontosabb, hogy egészséges legyen. Ehhez mindent feltételt meg kell teremteni, amihez nagyszerű lehetőséget teremt az, hogy a legjobb magyar teniszeőkkel készülhet itthon.

A soltvadkerti születésű sportoló közös megegyezéssel bontotta fel szerződését az osztrák edzővel, aki Kuhárszky Zoltán után volt felkészítője.

Az új tréner, Köves Gábor páros magyar bajnok, Davis Kupa csapattag, aki 2003 és 2005 között Mandula Petra edzője volt. 1988-ban, 1996-ban és 2000-ben részt vett az olimpián, négy év múlva a csapat egyik edzőjeként tett meg ugyanezt.

1995-ben aktív részese volt az ausztrálok legyőzésének, amely sikerrel a Davis Kupa Világcsoportjába került Magyarország.

Szávay Ágnes első WTA-versenye a február eleji Open GDF Suez torna lesz Párizsban.

AJÁNLOTT LINK:

Elkezdődött a felkészülés (szavayagi.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik